Tüm Ürünler
Search
Belge Merkezi

Simple Log Service:Grafik türlerini yapılandırma

Son Güncelleme:Sep 30, 2026

Simple Log Service içindeki bir akış grafiği için çizgi grafikleri, alan grafikleri, sütun grafikleri ve çapraz tabloları yapılandırın.

Ön koşullar

Genel bakış

Bir akış grafiğini yapılandırmak için şu üç adımı tamamlayın: verileri sorgulama ve analiz etme, panoya bir grafik ekleme ve grafik türünü ayarlama.

  1. Arama ve Analiz: Konsolda günlükleri sorgulayın ve analiz edin; arama, toplama ve istatistiksel analiz yapın.

  2. Grafik ekleme: Panoya bir grafik ekleyin. Her grafik, bir veya daha fazla sorgu ve analiz ifadesine dayanır.

  3. Grafik türünü yapılandırma (çizgi grafiği, alan grafiği, sütun grafiği veya çapraz tablo)

Adım 1: Verileri sorgulama ve analiz etme

  1. Simple Log Service konsolu adresinde oturum açın. Projeler bölümünde, istediğiniz projeyi tıklayın.

    image

  2. Log Storage > Logstores sekmesinde, istediğiniz logstore'u tıklayın.

    image

  3. Bir sorgu ve analiz ifadesi girin ve zaman aralığını belirtmek için Last 15 Minutes seçeneğini tıklayın.

    Örnek:

    • * | select __time__,count(0) as pv group by request_method,__time__

Adım 2: Grafik ekleme

  1. Sol gezinme bölmesinde Dashboard > Dashboards seçeneğini belirleyin. Dashboard listesinde, istediğiniz panoyu tıklayın. Pano sayfasının sağ üst köşesinde Edit seçeneğini tıklayın. Düzenleme modunda Add > Add Chart seçeneğini belirleyin.

    image

  2. General Configurations > Chart Types > image altından bir grafik seçin. Search & Analysis sekmesinde LogStore (SQL) seçeneğini belirleyin, hedef Logstore'u seçin ve bir sorgu ifadesi girin.

    Sağ üst köşedeki açılır listeden Last 15 Minutes gibi bir zaman aralığı seçin. OK > Save seçeneklerini tıklayın.

    • Query and Analysis Configurations bölümünde, Axis X Field değerini __time__ ve Axis Y Field değerini pv olarak ayarlayın.

    Varsayılan olarak x ekseni alanı __time__ UNIX zaman biçimindedir. Zamanı okunabilir olacak şekilde biçimlendirmek için Time Series Mode özelliğini etkinleştirin ve x ekseni için Format seçeneğini YYYY-MM-DD hh:mm:ss olarak ayarlayın. Zaman Serisi Modu.

Adım 3: Grafik türünü yapılandırma

Çizgi grafiği

pv alanını çizgi grafiği olarak görüntülemek için Flow Chart Configurations > Flow Chart Type > Line Chart seçeneğini belirleyin.

Alan grafiği

pv alanını alan grafiği olarak görüntülemek için Flow Chart Configurations > Flow Chart Type > Area Chart seçeneğini belirleyin.

Sütun grafiği

pv alanını sütun grafiği olarak görüntülemek için Flow Chart Configurations > Flow Chart Type > Column Chart seçeneğini belirleyin.

Çapraz tablo

pv alanını çapraz tablo olarak görüntülemek için Flow Chart Configurations > Flow Chart Type > Cross Table seçeneğini belirleyin.