Aaron.INC
Intern
Intern
  • UID4350
  • Fans0
  • Follows0
  • Posts14
Reads:3506Replies:15

Connecting your domain to your wordpress via ECS??

Created#
More Posted time:Nov 16, 2017 8:27 AM
Anyone could help in this matter? already purchased domain,hosting and ECS for wordpress!
Still not working! Been on this site for 2 days now, your guides onl shows how to purchase no guides on how to make your product work!

shhanshan
Forum Moderator
Forum Moderator
  • UID105
  • Fans5
  • Follows0
  • Posts343
1st Reply#
Posted time:Nov 17, 2017 0:39 AM
AlibabaCloud.com

Aaron.INC
Intern
Intern
  • UID4350
  • Fans0
  • Follows0
  • Posts14
2nd Reply#
Posted time:Nov 22, 2017 23:15 PM
Thanks! will check this out.. hopes it works..

Aaron.INC
Intern
Intern
  • UID4350
  • Fans0
  • Follows0
  • Posts14
3rd Reply#
Posted time:Nov 22, 2017 23:37 PM
shhanshan:https://www.alibabacloud.com/help/doc-detail/59862.htm?spm=0.0.0.0.76Hqzd回到原帖
Thanks for this guide.. I am now able to install and access the wordpress, how am I able to bind it with my domain? Thanks

shhanshan
Forum Moderator
Forum Moderator
  • UID105
  • Fans5
  • Follows0
  • Posts343
4Floor#
Posted time:Nov 27, 2017 17:12 PM
You need to submit a ticket to cloud support help your check issue, or maybe you can provide test domain.Did you ever upload the right file path?
AlibabaCloud.com

dinoTECH
Intern
Intern
  • UID4540
  • Fans0
  • Follows0
  • Posts1
5Floor#
Posted time:Dec 3, 2017 22:11 PM
I also cant get my domain to point at my hosting its been nearly 3 days now guess theyre not included in my domain package :"/

shhanshan
Forum Moderator
Forum Moderator
  • UID105
  • Fans5
  • Follows0
  • Posts343
6Floor#
Posted time:Dec 5, 2017 2:23 AM
What is your domain name?
Which company did you buy it from, if from godaddy, let me shou you the process

1. For  example , the http://yourdomainname.io, you need set yourdomainname.io 's name server as ns7.alidns.com and ns8.alidns.com, after that, add the domain name to Alibaba DNS, please take a look at the attached file.

2. Next stop add the yourdomainname.io to Alibaba Cloud DNS , refer to page:
https://www.alibabacloud.com/help/doc-detail/58131.htm?spm=a3c0i.o58142zh.b99.10.3641a94592KhVj

3. For the domain name of www.yourdomainname.io, you need set the Cname of WWW to resolve to the Temporary Domain name in your provider of domain name, refer to page :
https://www.alibabacloud.com/help/faq-detail/39903.htm?spm=a3c0i.q39881en.b99.23.725ec609SKkqwW

4. After you set all, you can use the command dig to test the Cname whether can resolved or not
AlibabaCloud.com

Aaron.INC
Intern
Intern
  • UID4350
  • Fans0
  • Follows0
  • Posts14
7Floor#
Posted time:Dec 5, 2017 11:49 AM
shhanshan:You need to submit a ticket to cloud support help your check issue, or maybe you can provide test domain.Did you ever up...回到原帖
What would be the right file path? my site can only be open at www.sangre.asia/wordpress, I want it to be just www.sangre.asia

ngoisk
Intern
Intern
  • UID4565
  • Fans2
  • Follows0
  • Posts25
8Floor#
Posted time:Dec 5, 2017 17:23 PM
Aaron.INC:What would be the right file path? my site can only be open at www.sangre.asia/wordpress, I want it to be just www.sangr...回到原帖
If you hosting wordpress under Apache, the easiest way to achieve that is by moving all the content from the "wordpress" directory to the root directory "/var/www/html" as below.  You may also change the "DocumentRoot" path of the apache2 configuration file to the wordpress directory to achieve what you desired (if you know what i'm saying).

e.g
1. SSH into your ECS instance
2.  Move all the content - " mv /var/www/html/wordpress/* /var/www/html/ "

Aaron.INC
Intern
Intern
  • UID4350
  • Fans0
  • Follows0
  • Posts14
9Floor#
Posted time:Dec 6, 2017 17:07 PM
Thanks for the reply but I haven't used this Apache thing. All I have is a domain and hosting from Alibaba itself plus the instance that I don't what is it for. Because the guides in the site shows to purchse this but never even make it work.

This are all new to me since the last time I built a website, all it require is a domain name and hosting. All I did was update the wordpress and design it.

mustang
Intern
Intern
  • UID4442
  • Fans0
  • Follows0
  • Posts6
10Floor#
Posted time:Dec 6, 2017 20:30 PM
shhanshan:https://www.alibabacloud.com/help/doc-detail/59862.htm?spm=0.0.0.0.76Hqzd回到原帖
i tried it, it did not work. alibaba cloud is too difficult. how do i delete my account?

Zane
Intern
Intern
  • UID4667
  • Fans0
  • Follows0
  • Posts7
11Floor#
Posted time:Dec 15, 2017 23:31 PM
Hi guys! I've been reading your thread but I still can't get answers. What I did was:
- Bought a domain name
- Bought hosting
- Bought ECS (based in US then I realised that it does not come with the Wordpress Ubuntu)
- Bought another ECS (based in Singapore with wordpress ubuntu)
- Followed the steps n the link given above
- Yet I still cannot get to the wordpress webpage on browser yet.
- My domain name binding remained unresolved, I do not know why. I followed the instructions to bind it but still can't do it.

Hope someone can help. I've been at this for 3 days now. And getting help from the ticket is really slow and they don't fully help with the issue.

Thanks in advance.

Aaron.INC
Intern
Intern
  • UID4350
  • Fans0
  • Follows0
  • Posts14
12Floor#
Posted time:Dec 20, 2017 8:09 AM
You can make wordpress with alibaba using only domain and webhosting. you just need to know how to use FTP

Zane
Intern
Intern
  • UID4667
  • Fans0
  • Follows0
  • Posts7
13Floor#
Posted time:Dec 23, 2017 8:19 AM
Can  I get some help please.
My host list doesn't show the instance that I have. The instance that I have is in Singapore. But in the host list, the instance is in the US. Because of this, my domain name cannot be linked and I cannot key in my domain in the URL to use it. Im still accessing my website via the IP Address.

Aaron.INC
Intern
Intern
  • UID4350
  • Fans0
  • Follows0
  • Posts14
14Floor#
Posted time:Dec 24, 2017 9:28 AM
You will need to file a ticket for this matter..

Previous
Guest